Alles over Ingeborg Bosch

Ik ben geen therapeut, ik ben onderzoeker.

Drs. Ingeborg Bosch is in 1986 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de sociale psychologie en ontwikkelde in 2000 een fundamenteel vernieuwende therapie: PRI – Past Reality Integration.

Ingeborg heeft onderzoek gedaan naar de relatie van de emotionele verdringing van trauma’s die in de kindertijd zijn opgedaan en de lichamelijke en psychische gevolgen die dat in het latere leven kan hebben. Ze ontwierp deze gedetailleerde methode om stap voor stap te ontrafelen wat deze kwetsingen zijn en hoe ze zijn ‘opgeslagen’ in lichaam en geest.
Lees meer over de PRI-methode »

Ingeborg houdt zich momenteel vanuit haar woonplaats in Zuid-Frankrijk bezig met PRI in verschillende toepassingsvormen. Zij werkt met toewijding samen met alle door haar opgeleide PRI- therapeuten aan het verspreiden van de kennis dat onze emoties niet door het heden worden veroorzaakt, waardoor mensen uit hun emotionele gevangenis kunnen worden bevrijd. Ze besteedt het grootste deel van haar tijd aan het opleiden van PRI- therapeuten en het geven van intensieve therapieën.

In September 2015 is haar vijfde boek ‘Onze Liefde’ uitgekomen, een inspirerend werk over hoe je relatie weer de bron van liefde kan worden die het ooit was. En in februari 2019 verscheen haar zesde boek Liefdevol leven, Vrij van eetproblemen. De eerste in een nieuwe serie themaboeken over PRI.

Het filmpje geeft weer wie Ingeborg Bosch is, de grondlegster van PRI. Het laat zien wat je ook terugleest en voelt in haar boeken: de echtheid, vrij van oordelen, het hoopvolle perspectief en de liefdevolle warmte. Laat je net als vele anderen inspireren en ervaar tijdens een van de events Ingeborg Bosch Live! zelf hoe je geraakt kunt worden door haar aanpak.

“Ingeborg wijdt zich met haar werk volledig aan het bijdragen aan een meer liefdevol mens-zijn. Werkelijk ten volle vanuit open hart (samen)leven, voorbij oude, overbodig geworden (overlevings)mechanismen. Het is bijna voelbaar hoe ze een glimp van de bron van alle liefde en geluk lijkt te hebben gezien, en die nu met ons wil delen. En dit maakt haar tot een moderne alchemist! Ze is niet alleen therapeut, leraar en schrijver, meer nog dan dit alles is Ingeborg kampioen van de menselijke geest. Zij laat door haar werk de essentie van liefde, genezing en menselijk potentieel bij ons binnenkomen.”

Ross Rosenberg,
auteur van
The Human Magnet Syndrome: why we love people who hurt us

PRI Inspiratiereis naar Nepal met Ingeborg Bosch

In 2020 organiseert Ingeborg Bosch voor de tweede keer een PRI Inspiratiereis naar Nepal. Een absolute aanrader als je een nieuwe impuls wilt geven aan de kwaliteit van je leven, echt afstand wilt nemen om te reflecteren en oude ballast wilt loslaten. Deze reis is als een ‘grote onderhoudsbeurt’. Je krijgt inspiratie op alle niveau’s: fysiek, mentaal/emotioneel en spiritueel. Meer weten? Klik op de button hieronder.

Wil je Ingeborg aan het werk zien?

Je kunt Ingeborg aan het werk zien in de vierdelige tv-serie Vreemdgaan met Filemon die in mei en juni 2019 te zien was op NPO 3. In deze serie begeleidt zij een stel bij het oplossen van hun relatieproblemen. Heb je de uitzending gemist? Je kunt de afleveringen nog bekijken als je klik op de button hieronder.

Ingeborg Bosch Tedx

Inspirerende Tedx Talk door Ingeborg Bosch

In februari 2018 hield Ingeborg een Tedx lezing bij de Findhorn foundation in Schotland. Tijdens deze talk vertelt ze over haar eigen ervaringen en zoektocht en hoe die uiteindelijk leidde tot het ontwikkelen van Past Reality Integration. Ze legt uit hoe je kunt transformeren van leven in het verleden naar jezelf zijn in het nu.