Alles over Ingeborg Bosch

Ik ben geen therapeut, ik ben onderzoeker.

Drs. Ingeborg Bosch is in 1986 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de sociale psychologie en ontwikkelde in 2000 een fundamenteel vernieuwende therapie: PRI – Past Reality Integration.

Ingeborg heeft onderzoek gedaan naar de relatie van de emotionele verdringing van trauma’s die in de kindertijd zijn opgedaan en de lichamelijke en psychische gevolgen die dat in het latere leven kan hebben. Ze ontwierp deze gedetailleerde methode om stap voor stap te ontrafelen wat deze kwetsingen zijn en hoe ze zijn ‘opgeslagen’ in lichaam en geest.
Lees meer over de PRI-methode »

Ingeborg houdt zich momenteel vanuit haar woonplaats in Zuid-Frankrijk bezig met PRI in verschillende toepassingsvormen. Zij werkt met toewijding samen met alle door haar opgeleide PRI- therapeuten aan het verspreiden van de kennis dat onze emoties niet door het heden worden veroorzaakt, waardoor mensen uit hun emotionele gevangenis kunnen worden bevrijd. Ze besteedt het grootste deel van haar tijd aan het opleiden van PRI- therapeuten en het geven van intensieve therapieën.
Lees meer over de opleiding tot PRI Practitioner Level 1 »

In September 2015 is haar vijfde boek ‘Onze Liefde’ uitgekomen, een inspirerend werk over hoe je relatie weer de bron van liefde kan worden die het ooit was.

Het filmpje geeft weer wie Ingeborg Bosch is, de grondlegster van PRI. Het laat zien wat je ook terugleest en voelt in haar boeken: de echtheid, vrij van oordelen, het hoopvolle perspectief en de liefdevolle warmte. Laat je net als vele anderen inspireren en ervaar tijdens Ingeborg Bosch Live! zelf hoe je geraakt kunt worden door haar aanpak.

“Ingeborg wijdt zich met haar werk volledig aan het bijdragen aan een meer liefdevol mens-zijn. Werkelijk ten volle vanuit open hart (samen)leven, voorbij oude, overbodig geworden (overlevings)mechanismen. Het is bijna voelbaar hoe ze een glimp van de bron van alle liefde en geluk lijkt te hebben gezien, en die nu met ons wil delen. En dit maakt haar tot een moderne alchemist! Ze is niet alleen therapeut, leraar en schrijver, meer nog dan dit alles is Ingeborg kampioen van de menselijke geest. Zij laat door haar werk de essentie van liefde, genezing en menselijk potentieel bij ons binnenkomen.”

Ross Rosenberg,
auteur van
The Human Magnet Syndrome: why we love people who hurt us

Het boek: 'Onze Liefde' door Ingeborg Bosch

Dit 2-daagse event Ingeborg Bosch Live! liefdevol leven-vrij van relatieproblemen, is voortgekomen uit het boek ‘Onze Liefde’ waarin Ingeborg beschrijft hoe zij PRI inzet om elkaar (terug) te vinden en niet (meer) kwijt te raken. Het boek is een prachtige aanvulling op deelname aan dit event en geeft deelnemers meer inzicht in relatiepatronen en handvatten om aan de relatie te werken.

Gelukkige partner positief effect op eigen gezondheid

Het hebben van een partner die positief in het leven staat, is mogelijk goed voor de eigen gezondheid. Dit zou in ieder geval gelden voor ouderen en mensen van middelbare leeftijd. Amerikaanse onderzoekers volgden 6 jaar lang 1.981 heteroseksuele stellen. Deelnemers beoordeelden het niveau van geluk en tevredenheid over hun leven en kregen vragen over de gezondheid van hun en hun partner.

Inspirerende Tedx Talk door Ingeborg Bosch

In februari 2018 hield Ingeborg een Tedx lezing bij de Findhorn foundation in Schotland. Tijdens deze talk vertelt ze over haar eigen ervaringen en zoektocht en hoe die uiteindelijk leidde tot het ontwikkelen van Past Reality Integration. Ze legt uit hoe je kunt transformeren van leven in het verleden naar jezelf zijn in het nu.